Uitslag Deportivo - PSV

Vanavond speelde PSV de tweede poulewedstrijd in de Champions League. PSV verloor schlemielig met 2-0.

Deportivo begon niet denderend aan de westrijd. PSV liet de Spaanse ploeg het spel maken om in de counter gevaar te kunnen stichten. Toch ontstonden er enkele hachelijke momenten voor het doel van Waterreus.

Hofland kopte de bal uit een voorzet op de eigen lat en een inzet van Van der Schaaf op een vrije trap kon maar net worden gekeerd door Waterreus. PSV stelde er voorin weinig tegenover. Kezman kreeg goede dekking enkel Rommedahl mocht over de vleugel opkomen. Na 20 minuten schoot Sergio echter uit een vrije trap van 30 meter via Ooijer raak. Waterreus was kansloos op de van richting veranderde bal (1-0). Die stand bleef op het bord tot aan de rust. Park -en Kezman kregen via solo's kleine kansen, maar ze scoorden niet.

Depor startte de tweede helft fel. Na vijf minuten kreeg het een penalty omdat Hofland een aanvaller voor het duel omver duwde na een bruikbare voorzet van de flank. Pandiani knalde de bal feilloos in (2-0). Dat betekende eigenlijk de beslissing. Depor hoefde niet meer door te zetten en PSV stond machteloos. Depor kreeg nog enkele kansen, maar het bleek voorin te slordig om daar wat mee te doen.

De tweede nederlaag schakelt PSV bijna uit voor de tweede ronde. PSV dient nu de volgende wedstrijd tegen AEK Athene in winst om te zetten om het geloof in eigen kunnen vast te houden. Mark van Bommel: "Je mag niet opgeven totdat je het echt niet meer kan redden."

Deportivo la Coruna - PSV 2-0 (1-0)
19' Sergio 1-0
51' Pandiani 2-0 (pen)

Geel: Naybet (Dep), Víctor (Dep), Hofland (PSV), Ooijer (PSV)

AS Monaco: Molina, M.Pablo, Naybet, Andrade, Capdevila, Sergio, Mauro Silva, Víctor, Valerón (Munitis/81), Pandiani (Tristan/59), Luque (Fran/46)

PSV: Waterreus, Ooijer, Bouma, Hofland, Lee, Van der Schaaf (Robben/54), Van Bommel, Vogel (Vennegoor/79), Park, Rommedahl, Kezman