Wenger klaagt over 'Van the Man'

Arsenal trainer Arsene Wenger klaagde gister fors over het gedrag van aanvaller Ruud van Nistelrooij. Arsenal speelde echter mede dankzij de aanwezigheid van Van Nistelrooij 0-0 gelijk tegen Manchester United.

De spits, die een cruciale strafschop miste, zou volgens Wenger Arsenal's middenvelder Patrick Vieira bewust een rode kaart hebben aangesmeerd. De actie gebeurde negen minuten voor tijd toen de Nederlander een klein natrappend tikje kreeg van Vieira, waarop hij ter aarde stortte.

Wenger: "Ik vond de reactie van Van Nistelrooy erg overdreven. Hij was er over duidelijk op uit om Vieira een tweede gele kaart aan te smeren. Als hij niet zo overdreven gereageerd had, dan had de scheidsrechter nooit die tweede gele kaart gegeven."

Vieira zelf staat geheel achter de opvatting van zijn coach: "Het is een hele grote voetballer, maar hij is altijd op zoek naar een penalty en laat zich daarom om de haverklap vallen. Hij ziet er uit als een aardige jongen, maar in het strafschopgebied doet hij alles wat God verboden heeft."