[Vooruitblik]AC Milan - Ajax

Morgen is het voor de eerste keer dit seizoen weer Champions League Avond. Ajax zal het in Milan moeten opnemen tegen AC Milan.

De wedstrijd AC Milan - Ajax zal om 20:45 worden afgetrapt in het San Siro te Milaan. De wedstrijd zal onder leiding staan van de Slowaak Lubos Michel.

Dit is de eerste wedstrijd in Groep H. Tegelijkertijd met de wedstrijd van Ajax zal er in Brugge de andere wedstrijd in Groep H worden gespeeld. Club Brugge neemt het in eigen huis op tegen Celta de Vigo.

Na een moeizame competitiestart wist Ajax afgelopen weekeinde voor het eerst te overtuigen. Tegen RKC Waalwijk werd het in eigen huis maarliefst 4-1. De doelpunten kwamen op naam van Maxwell, Ibrahimovic, Galásek (strafschop) en Sonck.

AC Milan bleef zonder puntverlies in de Serie A, maar had moeite met Bologna in eigen huis. Inzaghi kon vijf minuten voor tijd de verlossende 2-1 intikken. Shevchenko zorgde voor het andere doelpunt aan Milanese zijde. Ex-Ajacied Clarence Seedorf speelde de eerste 79 minuten van de wedstrijd waarna hij werd vervangen door ex-Feyenoorder Jon Dahl Tomasson.

Ronald Koeman zal naar eigen zeggen ongeveer met hetzelfde elftal spelen als tegen RKC. Over namen van veranderingen doet hij geen uitspraak, maar zeker is dat Nicolae Mitea er niet bij zal zijn en voor hem in de plaats Wamberto mee zal reizen naar Italië. Verder zijn ook Anthony Obodai, Zdenek Grygera, John Heitinga, Sander Boschker, John O'Brien en Jari Litmanen niet meegereisd wegens blessures. Bij Milan zal Kakha Kaladze niet van de partij zijn. Hij zal waarschijnlijk worden vervangen door Giuseppe Pancaro.

De wedstrijd wordt veelal gezien als een 'rematch' van het verloren Champions League duel van de vorige editie. Ajax dacht met een 2-2 de halve finale bereikt te hebben, maar in blessuretijd gooide Jon Dahl Tomasson roet in het eten en maakte er 3-2 voor de Italianen van. Ten opzichte van vorig jaar mist Ajax twee belangrijke spelers van vorig jaar: Chivu die naar AS Roma vertrok en Van der Meyde die tegenwoordig voor Inter Milan uitkomt. Toch is de Ajax-trainer optimistisch. 'Als we net zo spelen als de eerste 87 minuten van de wedstrijd in april zullen we niet verliezen,' zo zei hij. 'We hopen dat we ze kunnen verrassen.'

De grasmat waarop het duel gespeeld zal worden ligt er momenteel slecht bij. Als thuisclub van de ArenA is Ajax wel het één en ander gewend, maar het veld van het San Siro is 'topclub onwaardig' aldus Koeman. Door een beenbreuk van de terreinknecht wordt het veld de laatste tijd nauwelijks onderhouden en komen er grote gaten in. Rafael van der Vaart heeft grootse plannen voor morgen. "Ik kan beter mijn zandvormpjes meenemen dinsdag," zei hij.