Borussia Dortmund uitgeschakeld

De kwelgeest van PSV van vorig seizoen, het Duitse Borussia Dortmund, verloor vanavond op eigen veld na penalties van het Belgische Club Brugge.

De nederlaag was een ongelukkige, tot aan de penalties leek Dortmund de sterkere ploeg. Nadat de ploeg de heenwedstrijd met 1-2 had verloren, diende het thuis te winnen. Amoroso zette Dortmund in no time op het goede spoor, hij profiteerde van een terugspeelfout in de Brugse defensie. Mendoza maakte echter namens de Belgen onverwacht gelijk uit een vrije trap.

In de tweede helft had Dortmund de controle over de wedstrijd, maar het wist nog maar eenmaal te scoren. Pas vijf minuten voor tijd stelde Ewerthon de verlenging veilig.

In de verlenging werd vervolgens niet gescoord, waarna penalties de beslissing brachten. Dortmund mocht beginnen, maar de eerste twee aan Duitse kant (Amoroso, Bergdolmo) zagen hun schot door de debuterende doelman Butina gestopt. De Belgen maakten vervolgens geen enkele fout. Brugge is daarmee zeker van Champions League voetbal.

Door de nederlaag van Dortmund schuift PSV als best geklasseerde ploeg door van pot drie naar pot twee van de Champions League loting. Een prettige bijkomstigheid voor de Eindhovenaren, die dit seizoen andermaal zullen pogen door de groepsfase heen te komen.