Ajax plaatst zich nipt

Ajax heeft zich vanavond geplaatsd voor de groepsfase van de Champions League. In eigen huis waren de Amsterdammers pas na een halve verlenging Grazer AK ternauwernood de baas (2-1).

In de eerste helft begon Grazer AK goed. De eerste vijf minuten waren voor de Oostenrijkers. Ajax antwoordde echter sterk. Na een goed kwartier was het Ibrahimovic die de openingstreffer inkopte. Ajax kreeg daarna gelegenheid om door te zetten, maar dat liet het na. Grazer AK kwam met gevaarlijke counters voor de dag. Vlak voor rust was het andermaal ex-Twente spits Kollmann die met een schuiver keeper Lobont klopte (1-1).

Na rust bracht Ronald Koeman al snel Wesley Sneijder in de ploeg voor Jelle van Damme. De Oostenrijkers stichtten via vervaarlijke tegenstoten echter meer gevaar. Goede schoten volgden. Na het inbrengen van Wamberto voor Sikora kreeg Ajax middels Rafael Van der Vaart en Ibrahimovic enkele goede kansen. In het laatste kwartier liepen de frustraties op, anders dan een gele kaart werd er niet gescoord. De Oostenrijkers ontvingen er liefst zes, tegen Ajax één.

In de zesde minuut van de verlenging werd één van de Oostenrijkers de kaart fataal. Pötscher kreeg zijn tweede gele kaart voor een overtreding op Wamberto. Wesley Sonck was op dat moment juist in de ploeg gekomen voor Steven Pienaar. Ajax pinde vervolgens Grazer nog meer vast.

In de twaalfde minuut van de verlenging was het wederom Wamberto, die behendig een penalty verdiende. Door zijn handsbal kreeg Ehmann van Grazer tevens zijn tweede gele kaart. Galásek schoot vervolgens de penalty trefzeker in. In de resterende minuten kwam de zege niet meer in gevaar.

Naast Ajax plaatsen ook clubs als Glasgow Rangers, Galatasaray, Celtic en Lazio Roma zich voor de groepsfase.