Heerenveen mist Uefa Cup

Het is Heerenveen niet gelukt om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi om de UEFA Cup

Het is Heerenveen in Spanje niet gelukt om de 1-2 nederlaag om te zetten in winst. De wedstrijd eindigde 0-0. Samaras en met name Kolk zagen geen kans het net te vinden.

Het was niet de sterkste opstelling van Heerenveen waarmee ze het veld opkwamen aangezien Radomski (ziek), Correia (hamstring) en Denneboom (zie hier) niet mee waren afgereisd naar Spanje en Gerald Sibon afgelopen maandag zijn neus brak op de training. Pogingen om hem op tijd klaar te krijgen voor de wedstrijd door de medische staf van Heerenveen hielpen niet daarom werd besloten ook met het oog op de competitiewedstrijd tegen Willem II komende vrijdag hem niet op te stellen.

Door de wijzigingen kwam Bakatti rechtsachter te staan en Hansson en Seip in het centrum van de defensie, Samaras stond in de spits en Santi Kolk begon als linksbuiten. Voor de rust bleef het onervaren Heerenveen simpel op de been maar aanvallend gebeurde er niet veel, dit bleef bij een kopballetje van Samarras. Zelf kwamen de Friesen amper in de problemen.

Villareal speelde in een zeer laag tempo waardoor het goed georganiseerde Heerenveen niet in de problemen gebracht kon worden. Net als twee weken geleden speelden de Spanjaarden een soort van 'reactievoetbal'. De thuisclub hoopte op een fout van de tegenstander waarna het enorm snel er probeerde overheen te denderen maar Heerenveen had zijn lesje geleerd van de vorige keer en speelde heel compact waardoor Villareal voornamelijk gevaarlijk was uit de tweede lijn. Met name het harde schot van Mari was gevaarlijk, maar het verdween net naast het doel van keeper Vonk.

De tweede helft leek op de eerste. Villareal liet Heerenveen het werk doen dat zeer beducht was op de counter van de Spanjaarden. Ondanks dat was Heerenveen een paar keer dicht bij een doelpunt. Samaras kon zwaar gehinderd door Ballesteros vlakbij keeper Reina komen, maar deze wist de bal te stoppen. Kolk kreeg na een afzwaaier van Väyrynen ineens een schietkans maar wachtte te lang waardoor de mogelijkheid weg was.

Tien minuten voor het eindsignaal kreeg Kolk nóg een mooie kans, hij nam de bal na slecht uitverdedigen door de Spanjaarden mee, omspeelde twee man maar mist alleen voor Reina. Villareal deed niet meer terug dan schoten van Victor en Beletti die beide door de puk keepende Vonk werden gestopt.

Helaas was Heerenveen dus niet in staat om voor de verrassing te zorgen waar iedereen op hoopte en kan Villareal meedoen om de UEFA Cup.