Alonso jongste winnaar ooit

Fernando Alonso heeft gisteren geschiedenis geschreven door als jongste coureur ooit een Formule 1 wedstrijd te winnen. Hij reed van start tot finish aan de leiding op de Hungaroring.

De Spanjaard was 22 jaar en 27 dagen jong, en is daarmee jonger dan de Nieuwzeelander Bruce McLaren toen hij op 19 oktober 1959 de Grand Prix van Amerika wist te winnen. Hij was geboren op 30 augustus 1937, en was dus 22 jaar en 50 dagen jong.

Alonso is de achtste winnaar dit seizoen. De uitslag van de race werd voor een groot deel bepaald in de eerste ronden. Alonso wist toen een grote voorsprong op te bouwen. Door de tweede plaats van Kimi Räikkönen en de derde plaats van Juan Pablo Montoya, en doordat Michael schumacher niet verder kwam dan plaats acht, is het verschil tussen de top drie niet meer dan twee punten. Met nog drie races te gaan zijn er zeven coureurs die nog een (theoretische) titelkans hebben.