Montoya over 2 jaar in een McLaren

Ferrari412T2 wist ons vandaag het volgende te melden:

Volgens de Colombiaanse pers heeft Juan Pablo Montoya al bij de Grand Prix op Silverstone getekend voor McLaren. Het aanbod van McLaren zou miljoenen hoger zijn dan dat van zijn huidige team Williams.

Al eerder werd gespeculeerd over een transfer van van de Colombiaan naar McLaren. Toen werd echter al aangegeven dat Montoya volgend seizoen nog gewoon bij Williams onder contract staat. Nu wordt gemeld dat er onderhandelingen zijn geweest over de periode na 2004.

"De contacten tussen Montoya en het team van Ron Dennis waren al geruime tijd gaande," meldt het magazine Cambio. "Tijdens de Britse Grand Prix in Silverstone werd er overeenstemming bereikt."

Op het moment van de gesprekken stond Ralf Schumacher nog voor zijn teamgenoot Montoya. Nu staat Montoya tweede in het kampioenschap, Schumacher is vierde. Het is een publiek geheim dat Montoya veel minder ontvangt dan zijn Duitse teamgenoot, die jaarlijks twaalf miljoen dollar kan bijschrijven.

Bij de Grand Prix van Duitsland op Hockenheim wilde teambaar Ron Dennis van McLaren geen uitspraken doen over geruchten over Montoya. Opvallend was ook dat de thuis Grand Prix van motorbouwer Mercedes niet, zoals wel gebruikelijk, werd gebruikt voor het bekendmaken van het team van volgend jaar. Het feit dat David Coulthard een contract heeft dat dit jaar afloopt. Als Montoya inderdaad in 2005 naar McLaren komt kan dat inhouden dat Coulthard een contract voor slechts een jaar krijgt, wat het onderhandelen kan bemoeilijken.

Overigens heeft Montoya de geruchten noch bevestigd noch ontkend.