Sneijder behoedt Ajax voor nederlaag

Ajax speelde vanavond in Graz 1-1 gelijk tegen de Grazer AK. Elf minuten voor tijd schoot Wesley Sneijder fraai een vrije trap binnen.

Ajax werd aanvankelijk verrast door een oprukkend Sturm Graz al binnen vijf minuten waren de Oostenrijkers zeer gevaarlijk voor het doel van keeper Maarten Stekelenburg. Nadat Sneijder op de Oostenrijkse keeper had geschoten, raakte een speler van Graz de binnenkant van de paal. Ajax stelde hier tegenover een bijna niet te missen kans voor Wamberto. De speler schoot echter over het doel. Tot de pauze was Graz de betere ploeg.

Naarmate de tweede helft vorderde ging Graz minder spelen. Rond de 55e minuut raakte de Amsterdammers echter even het hoofd kwijt. Eerst was er op het middenveld geel voor Maxwell. Uit een vrije trap scoorde linkerverdediger Pogatetz met het hoofd vervolgens de 1-0.

Graz zat er streeds meer doorheen en Ajax werd niet erg gevaarlijk. Uit een vrije trap op de linkerpunt van het Oostenrijkse strafschopgebied wist Sneijder echter toch de gelijkmaker op het bord te zetten (1-1). Ajax kreeg daarna nog kansen op meer, maar die werden niet verzilverd.

Het gelijkspel is een goede uitgangspositie voor de Amsterdammers met het oog op plaatsing voor de Champions League. De return in Amsterdam is over twee weken.