De Rooy neemt het op voor Wielinga

Rabobank - ploegleider Theo de Rooy neemt het op voor Tourdebutant Remmert Wielinga.

Wielinga heeft veel kritiek te verduren omdat hij bijna elke lastige etappe op grote achterstand binnen komt.

In de etappe naar Luz Ardiden van gisteren wist Wielinga, tot tevreden van De Rooy, met de bus de finish te bereiken.

"Remmert moest al na enkele kilometers lossen en heeft de halve dag alleen gereden. Pas halverwege de Tourmalet kon hij bij die groep aansluiten. Remmert schiet al in de stress als hij tussen de auto’s komt. Hij moet op dat vlak nog veel leren" vertelde Theo de Rooy.

"Hij rijdt deze etappe toch maar uit en hetzelfde overkwam hem op Alpe d’Huez. Dan kun je toch wel een stukje fietsen. Dat hebben we trouwens in de Dauphiné Libéré wel gezien. Het is wel opmerkelijk, dat hij daar deze problemen van angst in het peloton niet gehad heeft. En daar moest er ook iedere dag geknokt worden voor een goede plaats om de klim te beginnen. Hij kan het dus wel. Maar er is nog veel werk aan de winkel met Remmert Wielinga."

Theo de Rooy irriteert zich aan journalisten die Remmert Wielinga hevig hebben bekritiseerd:

"Drie weken geleden schreven die zelfde journalisten, dat we Remmert mee naar de Tour moesten nemen, want zo’n klimmer had Nederland sinds jaren niet gehad. Het is dan niet fair om hem nu af te kraken. Ook de pers zal geduld met hem moeten hebben. Want we weten allemaal dat hij wel kan fietsen en vooral bergop tot de beteren van het peloton gerekend mag worden"

Dat Wielinga wel degelijk goed kan klimmen bewees hij gisteren op de flanken van Luz Ardiden, waar hij de 47e klimtijd noteerde.