Budweiser sponsort Williams

Het Amerikaanse Budweiser sponsort het Williams F1 BMW team. Dat heeft teambaas Frank Williams officieel bevestigd. Williams lijkt hierdoor het enige topteam te zijn met een groot budget, dat volledig zonder steun van sigarettenfabrikanten tot stand komt.

Het logo van het Amerikaanse biermerk zal vanaf de volgende GP in Engeland op de auto's en kleding van het team zichtbaar zijn. De deal heeft een waarde van 50 miljoen Britse pond, verspreid over vijf en een half jaar.

"Vanaf vrijdag profiteren we mee van de 'global radiation' van Formule 1. Geen enkele sport heeft zo'n mondiaal bereik, kent zo'n hoge kijkdichtheid en heeft zo'n hoge uitzendfrequentie als Formule 1. We zijn blij daar nu eindelijk deel van uit te maken", zegt Marketing Director Tony Ponturo van Anheuser Busch', Budweisers moederbedrijf.

Teambaas Frank Williams onthulde dat er een onderhandelingstijd van twee maanden nodig was om deze deal tot stand te brengen. Dat is niet gek, aangezien de huidskleur van Budweiser rood is, terwijl de Williams BMW strikt blauw met wit is. Budweisers logo op de auto zal hier dan ook niet van afwijken.

Over de geruchten dat Budweiser ook geïnteresseerd was in Ferrari, maar tóch met Williams in zee ging, wilde de teambaas niets kwijt.