Rijkaard nieuwe coach Barcelona

Niet Ronald Koeman, maar Frank Rijkaard wordt de nieuwe coach van FC Barcelona. De onlangs gekozen president van de club Joan Laporta slaagde er niet in David Beckham naar Camp Nou te halen, maar heeft nu dus wel een grote naam op de bank.

De laatste keer dat Rijkaard op de bank zat bij een officiële wedstrijd was op 26 mei, bij het nacompetitieduel van Sparta tegen ADO Den Haag (1-3). De Rotterdammers degradeerden onder de jonge coach voor het eerst naar de Gouden Gids Divisie en vervolgens werd het stil rond de oud-international.

Nu is de oud-Ajacied in Barcelona wel tot een overeenkomst gekomen en dat getuigt van lef. Bij Sparta maakte Rijkaard namelijk een moeilijk seizoen door en als het bij Barcelona moeilijk loopt, wordt de druk vele malen hoger. Louis van Gaal, die halverwege het afgelopen seizoen voor de tweede maal in zijn loopbaan noodgedwongen Barça moest verlaten, kan zijn landgenoot alles vertellen over witte zakdoekjes in Camp Nou.

Rijkaard is overigens de vierde Nederlander die door Barça als coach wordt gecontracteerd. Rinus Michels, Johan Cruijff en Van Gaal gingen hem.

Overigs zal Henk ten Cate mee gaan met Frank Rijkaard naar Barcelona. De oud-coach van NAC Breda zal in het Camp Nou werken als assistent van Rijkaard.