Montoya voor één keer in NASCAR

Voor één keer wisselden Jeff Gordon en Juan Pablo Montoya van auto. Dat betekende dat Gordon de Williams van Montoya mocht besturen en Montoya aan de haal ging met Gordons Chevrolet Monte Carlo.

Gordon, die maarliefst viermaal de NASCAR Winston Cup op zijn naam schreef, heeft in totaal zeven vliegende ronden in de Williams BMW afgelegd. "Deze kans die ik hier vandaag kreeg was een echte droom", zei Gordon na afloop. "Het was echt een van de leukste momenten die ik achter het stuur van een race-auto heb meegemaakt."

Opmerkelijk waren de rondetijden die beide heren in elkaars auto reden. Gordons snelste rondetijd in zijn eigen auto is 1:38,8. Montoya wist in dezelfde auto een 139,9 te rijden en dat is voor een debuut geen schande. Daartegenover staat Montoya's snelste rondetijd in zijn eigen Williams BMW van 1:15,2. Gordon reed in Montoya's wagen een ronde van 1:16,5.

De Williams-coureur is inmiddels weer terug op het circuit Gilles Villeneuve, waar hij zich voorbereidt op de Grand Prix van aanstaand weekend.