Van the Man passeert Kezman

Ruud van Nistelrooij scoorde vandaag 3 treffers in de met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd van Manchester United tegen Charlton Athletic.

Van Nistelrooij scoorde daarmee al 43 treffers voor Manchester dit seizoen. Ook verlengde hij zijn aaneengesloten reeks van wedstrijden waarin hij tot scoren kwam tot 9 duels (VI.nl). Volgende week kan Van Nistelrooij zijn record van scoren in 8 opeenvolgende Premierduels evenaren in de laatste wedstrijd van het seizoen. Met 24 Premier doelpunten steekt Van the Man Kezman voor het eerst voorbij in de race om de Gouden Schoen. Ook Arsenal speler Thiery Henry (22 met nog 3 wedstrijden) en Roy Makaay van Deportivo la Coruna (24 met nog 7 wedstrijden) zijn in de race voor de prijs van Europees topscorer. Christian Vieri van Internazionale heeft er ook 24, maar is zwaar geblesseerd geraakt.
Voor de Gouden Schoen competitie wordt het geproduceerd aantal doelpunten in de beste 5 Europese voetballanden met 2 vermenigvuldigd, mindere landen waaronder nederland hebben een factor van 1,5.

Man United had een probleemloze middag, al na 11 minuten schoot Beckham via een Charlton-speler raak. In de daaropvolgende aanval kwam Charlton echter meteen weer langszij (1-1) na een fout van doelman Carrol, vervanger van Barthez. Rond het halve uur kwam Van Nistelrooij in stelling, uit een corner haalde deze trefzeker uit. Vijf minuten later lobte Van the Man een bal over de uitkomende keeper Kiely, 3-1. O'Shea had in het rustsignaal vervolgens pech toen een Charlton verdediger de bal met de arm wegwerkte.
Na rust speelde Man United rustig verder in de wetenschap dat de Premiership titel dichtbij is. Op een fraaie pass van David Beckham zorgde Van Nistelrooij voor de slagroom op de taart. Man United staat nu 8 punten los van Arsenal dat nog 3 -te winnen- wedstrijden te spelen heeft. Arsenal komt morgen in actie tegen Leeds United.