McLaren speelt hoog spel om Wurz

De soap rondom de Oostenrijkse coureur Alexander Wurz is weer een aflevering verder. Eerder werd al duidelijk dat Jaguar Racing hem graag wil hebben als vervanger van Antonio Pizzonia, maar de huidige werkgever van Wurz, het team van McLaren, is niet van plan hem zomaar weg te geven.

Norbert Haug, de sportdirecteur van Mercedes, die de motoren aan McLaren levert,
ontkent dat Alexander Wurz overstapt naar Jaguar Racing. Hij zegt dat de Oostenrijker niet beschikbaar is. Toch ontkent hij niet dat het Britse team een bod heeft gedaan, dat hij overigens 'onacceptabel' noemde.

Verder beweert Haug dat Wurz helemaal geen belangstelling heeft om bij Jaguar in te stappen. "Alex heeft een eigen mening. We hebben een contract met hem, maar we zullen hem niet belemmeren in zijn carrière", zegt Haug.

McLaren heeft echter een reputatie hoog te houden als het gaat om het ontkennen van coureurszaken. Voor de start van het seizoen 2002 werd ontkend dat Kimi Räikkönen bij het team zou gaan rijden. Ironisch genoeg wist Wurz toen zeker dat hij het stoeltje naast David Coulthard zou bemachtigen. Hoewel hij het contract al thuis had liggen en alleen nog getekend hoefde terug te sturen, koos McLaren uiteindelijk toch voor Raikonnen en mocht Wurz aanblijven als derde coureur.