Luinge en Braamhaar fluiten Amstel Cup

De KNVB heeft Eric Braamhaar aangewezen als scheidsrechter voor de halve finalewedstrijd in de Amstel Cup tussen FC Utrecht en PSV in de Galgenwaard van aanstaande dinsdag. De andere halve finale tussen Feyenoord en Ajax in de Kuip te Rotterdam zal geleid worden door Roelof Luinge.

Eric Braamhaar werd in 2002 internationaal scheidsrechter. Braamhaar fluit soepel en laat daarbij nu en dan wel eens een steekje vallen, maar niets is de mens vreemd. Negatieve ervaringen met beide clubs zijn er niet.
Roelof Luinge is dit seizoen weer opvallend aanwezig. Luinge heeft de eigenschap in een wedstrijd soms het spoor bijster te raken. Niettemin staat hij aangeschreven als een gerenomeerd scheidsrechter. Eerder dit seizoen floot Luinge voor de competitie al Feyenoord-Ajax (1-2), in die wedstrijd gaf Luinge Van Persie namens Feyenoord en Boukhari en Witsche namens Ajax geel. Luinge kende Feyenoord dit seizoen in drie duels 3 gele kaarten toe, haar opponenten eveneens 3. Ajax kreeg dit seizoen 11 gele prenten in 4 duels van Luinge, tegen 6 voor Ajax's opponent.