Barcelona andermaal ongeslagen

Barcelona bleef vanavond ongeslagen in de Champions League. De trots van Catalonie heeft in Europa dit seizoen nog geen meerdere gevonden. Barcelona speelde ditmaal 1-1 in Turijn tegen Juventus.

De Barcelonezen stonden geruime tijd achter na een doelpunt van Montero na een kwartier spel. De wedstrijd kabbelde voort, na de rust kwam Barcelona er pas uit. In de slotfase viel de gelijkmaker, na goed voorbereiden van Reiziger tekende Saviola met een rollertje voor de treffer. Kluivert kreeg nog een gouden kans voor de winnende, maar hij verzilverde die niet. De 1-1 eindstand is desondanks een goed resultaat voor Barcelona dat nu aan een 0-0 in eigen huis genoeg heeft om zich voor de halve finale te plaatsen.

Het record aantal ongeslagen duels is nu nog in handen van -uitgerekend- Juventus dat 20 Europese wedstrijden op rij ongeslagen bleef in de seizoenen 1969-1972. Barcelona is nu 16 Europese duels op rij ongeslagen, waarvan 13 maal winst. In de Primera Division kwam de club dit seizoen eenmaal tot een reeks van 7, waarvan driemaal winst, onder coach Antic.