[Up]'Vitesse trekt de jackpot'

De gemeente Arnhem zal Vitesse voor zo'n 30 miljoen euro steun geven, dat staat in een nog vertrouwelijk rapport van het Arnhems gemeentebestuur.

Allereerst stelt het gemeentebestuur voor om de Gelredome voor 20 miljoen te kopen, daarnaast geeft ze Vitesse een langlopende lening van 10 miljoen euro. En de koek is nog niet op, daarbovenop zal de gemeente de huur van het stadion met 1,5 miljoen euro per jaar sponsoren. Vitesse en de Gelredome zullen in een holding worden gestopt, wat meer geld zal kunnen genereren. Vitesse lijkt hiermee in een klap uit de zorgen te worden geholpen. Vooralsnog moet het plan echter eerst nog door de Arnhemse gemeenteraad worden goedgekeurd.

14-05-2003 Fok! Competitiemanager
In GPD staat te lezen dat Gedeputeerde Staten van Gelderland een uitstaande lening van 11,3 miljoen euro heeft afgeboekt. Ze verwacht dat het bedrag dat aan Stadion Gelredome werd uitgeleend, niet meer gevorderd kan worden. Het opeisen zou het failliet betekenen van het stadion. Het reddingsplan dat de gemeente Arnhem voor Vitesse en Gelredome opstelde bespaart GS nog wel 4,5 miljoen, er resteert desondanks een forse tegenvaller.