België definitief niet in 2003

De Belgische autoriteiten hebben tevergeefs geprobeerd om de Grand Prix van onze zuiderburen alsnog dit jaar door te laten gaan. De race ging dit jaar niet door vanwege het ingestelde verbod op de tabaksreclame.

FLeSH wist ons vandaag het volgende te melden:

Er was een afspraak met de FIA dat sigarettenreclame tot en met 2006 toegestaan zou zijn. De autosportfederatie wordt van onrechtmatige inmenging in commerciële zaken beschuldigd door de Belgen. Echter stelde de rechtbank in Verviers stelde de aanklagers in het ongelijk. De FIA gaf aan dat de beslissing door de Formule 1 teams werd genomen in plaats van de overkoepelende organisatie zelf.

"De FIA verwelkomt het negatieve besluit van het Gerechtshof van Verviers met betrekking tot de het herstellen van de Belgische Grand Prix in 2003", aldus de FIA in een verklaring. "De organisatie vindt het onbegrijpelijk dat de Belgen de beslissing wilden aanvechten. Dat is 'een complete verspilling van tijd en geld', aldus de FIA.

"Dit klassieke evenement werd met grote tegenzin geschrapt omdat de teams zich om redenen, waarop wij geen enkele invloed hebben, anders niet zouden kunnen voldoen aan hun verplichtingen jegens hun sponsors en zich derhalve unaniem besloten om niet deel te nemen."