Minardi presenteert de PS03

Vandaag heeft Minardi, als voorlaatste team, zijn nieuwe bolide gepresenteerd aan het publiek. Met de PS03 wil het team de brug slaan naar de subtop.

Minardi heeft vandaag de 2003 auto onthuld op Albert Park in Melbourne. De invloed van de Nederlandse sponsoren is echter minder groot dan een ieder op voorhand zou verwachten, maar het is wel duidelijk terug te vinden op de auto.

De kleurstelling is hetzelfde gebleven ondanks het wegvallen van hoofdsponsor KL en motorleverancier Asiatech. Alleen de sponsor Superfund heeft gezorgd voor een opvallend groen vlak op de airbox en de flaps achter de voorwielen. Gazprom heeft de plek van KL ingenomen onder de airbox.

Natuurlijk is ook Cosworth, de motorleverancier, duidelijk aanwezig op het bodywork. Naast de krachtbronleverancier was ook de verzorger van het rubber duidelijk te vinden. Op de achtervleugel én sidepods prijkt de naam van het bedrijf van Paul Stoddart, European Aviation.

Met deze auto wil Minardi eindelijk écht meestrijden om de punten en gezien de veranderde reglementen lijken ze daar ook kans op te maken. Met een ervaren coureur, Jos Verstappen, en een getalenteerde rookie, Justin Wilson, hebben ze in ieder geval een aansprekend rijdersduo.