Van Gastel niet naar RBC

De kans dat Jean-Paul van Gastel dit seizoen weer op de Nederlandse velden te bewonderen is, is kleiner geworden. Een paar dagen terug was er sprake van dat van Gastel naar RBC zou komen, maar de Roosendaalse club ontkent nu enige belangstelling te hebben in de middenvelder.

Van Gastel vertrok vorig seizoen van Feyenoord transfervrij naar Ternana uit de Serie B. Daar belandde hij na een goede start uiteindelijk op de bank, en uiteindelijk zelfs op de transferlijst, doordat zijn club in financiële problemen kwam. Het zojuist naar de Serie A gepromoveerde Coma meldde zich voor Van Gastel, die een droom, spelen in de Seria A, uit zag komen.

Nu het ook bij Como minder goed gaat, en Van Gastel pas weer vader is geworden, wilde hij weer terug naar Nederland. Hij bood zich aan bij RBC, maar het bestuur van de Brabantse promovendus was niet geïnteresseerd.

Wel waren ze geïnteresseerd in een andere speler, namelijk aanvaller Nordin Wooter. Deze ex-Ajacied, die momenteel clubloos meetraint met Jong Ajax, tekent zo goed als zeker deze week nog een contract bij RBC. Als dat gebeurt, kan hij zaterdag tegen De Graafschap zijn rentree in de Eredivisie vieren.