Ferrari ontkent belangstelling voor Montoya

Ferrari heeft vandaag ontkend belangstelling te hebben voor Juan Pablo Montoya. In de Duitste pers dook gisteren het verhaal op dat de Colombiaan door de Italiaanse renstal in zou worden gelijfd. Hij zou een mogelijk vertrek van Michael Schumacher aan het eind van dit seizoen moeten opvangen.

Ook vorig jaar ging het gerucht dat Ferrari interesse zou hebben in Montoya. Beide partijen ontkenden dat bericht destijds echter met klem.

Het huidige gerucht word gevoed door een citaat van een anonieme Ferrari-medewerker die meende te weten dat Schumacher de stal zou verlaten als hij dit jaar geen wereldtitel zou scoren. Ook de houding van tweede rijder Barichello, die onlangs nog liet weten dat hij een breuk met het team niet erg zou vinden, versterkte het gerucht.

Teambaas Jean Todt heeft echter alle geruchten met klem ontkend. "De pers heeft het zaakje opgeblazen, en ik voel me niet geroepen om hierop te reageren", aldus Todt. "We zijn erg gelukkig met onze rijders, dus waarom zouden die veranderen?"