Phoenix vecht beslissing FIA aan

Het nieuwe F1-team Phoenix zal de beslissing van de FIA het team uit te sluiten van deelname aan de Grand Prix van Malaysië aanvechten. Het team, dat het ter ziele gegane team Prost heeft overgenomen, bracht twee wagens mee naar het circuit van Sepang, maar werd nog voor ze arriveerden teruggefloten.

Volgens de FIA heeft het Franse gerechtshof, dat het faillissement van team Prost heeft behandeld, de licensie van Prost niet omgezet naar een licensie voor Phoenix.

Volgens financiëel manager van Phoenix, Charles Nickerson, is het advies dat de FIA in deze zaak heeft gekregen niet juist. Volgens hem hebben de adviseurs van de organisatie de uitspraak van het Franse gerechtshof verkeerd begrepen of waren ze niet in het bezit van alle informatie toen zij het advies tot uitsluiting gaven.

Alle rechten van het voormalige Prost-team, waaronder de licensie voor deelname aan dit seizoen, zijn door de Franse rechters overgedragen aan het nieuwe team, aldus Nickerson. Hij wil het team zo snel mogelijk alsnog op het asfalt hebben.

Mocht het team alsnog worden toegelaten, dan schuilt er nog een probleem. Bandenfabrikanten Bridgestone en Michelin zeggen nog niet door Phoenix te zijn benaderd. Het zou hen zeker zes maanden kosten om een nieuw team te kunnen bevoorraden.