Hockeyduel HGC afgelast na ongeval

De hockeywedstrijd uit de hoofdklasse tussen de vrouwen van Den Bosch en HGC is vandaag afgelast vanwege een dodelijk verkeersongeval in Wassenaar. Bij dat ongeluk kwamen gisteravond een man en een vrouw (beiden 18 jaar) om het leven. De slachtoffers en vijf inzittenden van de auto die gewond raakten, waren nauw verbonden met HGC.

De clubleiding vroeg aan de hockeybond en Den Bosch om afgelasting van de wedstrijd in Brabant. Volgens voorzitter Madeleine Buise van HGC wordt het duel op 14 oktober ingehaald. "De speelsters hoorden onderweg naar Den Bosch wat er was gebeurd. Ze waren zo van slag dat spelen er echt niet inzat." Volgens Buise werden meer duels van (junioren)teams van HGC afgelast.

De thuiswedstrijd van het eerste mannenteam van HGC ging vanmiddag wel door. "We spelen met rouwbanden en we nemen een minuut stilte in acht", sprak Buise, die eraan toevoegde dat de club diep geraakt is. "Er hangt een deken van verdriet over HGC. Het ongeluk gebeurde hier eigenlijk om de hoek. De zeven inzittenden van de auto waren lid of lid geweest van HGC, er zijn veel hockeyfamilies getroffen."