Genomineerden Televizier-Ring bekend

Shownieuws heeft zojuist de genomineerden voor de Gouden Televizier-ring bekendgemaakt. Dit jaar maken Gooische Vrouwen (RTL4), Wie is de Mol? (AVRO) en Boer zoekt Vrouw Extra (KRO) kans op de felbegeerde televisieprijs. De specials van Boer zoekt Vrouw, die in januari zijn uitgezonden, zijn genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring.

Voor de Zilveren Televisier-Ster (beste presentator/presentatrice) zijn bij de mannen genomineerd Johnny de Mol, Ruben Nicolai en Matthijs van Nieuwkerk. Afgelopen drie jaar werd deze prijs gewonnen door Paul de Leeuw, die nu een jaartje moet overslaan. Bij de vrouwen zijn Yvon Jaspers, Linda de Mol en Anita Witzier de kanshebbers voor de prijs. Witzier is dus weer terug in het rijtje kanshebbers na een jaar afwezigheid, in 2007 won ze de prijs. Van 2001 tot 2006 stond Witzier telkens in dit rijtje, maar wist de prijs toen niet te winnen.

Genomineerden voor de prijs 'Jong Aanstormend tv-talent' zijn Eva Jinek, Lieke van Lexmond en Valerio. Ook wordt dit jaar weer de Gouden Stuiver uitgereikt, de prijs voor het beste jeugdprogramma. Hiervoor zijn Klokhuis, het Jeugdjournaal en Sesamstraat genomineerd.

Afgelopen vrijdag werden de nominaties voor de Gouden Radioring al bekend gemaakt. Hiervoor zijn genominieerd: Ekstra Weekend, Giel (beide 3FM) en Morgenstond (Radio NL). Vrijdag 23 oktober om 14.00 uur vindt de uitreiking plaats van de Gouden Radioring, live in het programma Schiffers.fm op Radio 2. De uitreiking van de Gouden Televizier-Ring vindt 's avonds plaats en wordt ook dit jaar weer live uitgezonden bij de AVRO op Nederland 1.