Prijzen voor Beyoncé en Lady Gaga

Popzangeres Beyoncé is gisteren door het Amerikaanse tijdschrift Billboard Magazine uitgeroepen tot vrouw van het jaar. Haar muziekcollega Lady Gaga kreeg de Rising Star Award van hetzelfde blad.

De 23-jarige Lady Gaga kreeg de prijs omdat ze volgens het tijdschrift provocerende en wonderbaarlijke liedjes maakt. De popster toonde zich verrast met de huldeblijk. "Twaalf maanden geleden had ik niet kunnen bedenken hier te staan", aldus de Amerikaanse extravagante zangeres, die vreesde dat haar biseksualiteit niet geaccepteerd zou worden in de popwereld. De muziekstijl van Lady Gaga wordt door kenners betiteld als een herleving van de electropop uit jaren '90.

Zangeres Beyoncé mag zich vrouw van het jaar noemen omdat ze volgens Billboard Magazine beschikt over klasse en een goed jaar achter de rug heeft. Op dit moment viert de hitzangeres successen met haar derde soloalbum I Am... Sasha Fierce, dat in 2008 uitkwam. Op de feestelijke bijeenkomst van het magazine in New York zei ze de gelukkigste vrouw ter wereld te zijn.