De 83.450 ratten van Islam

Mokhairul Islam, dat is naam van de boer uit Bangladesh die meer dan 80.000 ratten ving! De knappe prestatie leverde hem zelfs de titel 'kampioen rattenvangen 2009' op. Naast de prestigieuze titel mocht hij in Dhaka ook een spiksplinternieuwe 14 inch televisie in ontvangst komen nemen.

De winnaar van vorig jaar wist al een verbazingwekkende 40.000 ratten te vangen, maar Islam kwam dit jaar met maar liefst 83.450 ratten bij het ministerie aanzetten. Het ministerie van Landbouw houdt jaarlijks een competitie rattenvangen. Ratten zijn jaarlijks verantwoordelijk voor de verwoesting van ongeveer tien procent van alle gewassen.

In het arme Bangladesh hebben ze niet veel middelen om rattenplagen tegen te gaan. Vorig jaar ontstond er nog hongersnood in het zuidoostelijke district Chittagong toen deze te maken kreeg met een invasie van de beestjes. Gelukkig kunnen ze vertrouwen op een paar experts, zoals Islam. Hij ving de beestjes door het slimme gebruik van vallen, vergif, hekken die onder stroom staan en zelfs overstromingen. Daartoe wilde hij nog zeggen "als ik een rat zie, dan vlieg ik er zonder na te denken op af en dood ik hem". En zo is dat.