Kilometerheffing schuift weer op

Er is weer een nieuwe datum geprikt voor de invoering van de kilometerheffing. Wanneer er geen rekening wordt gehouden met 'risico's' zal de kilometerheffing in september 2012 een feit zijn, laat minister Eurlings (Verkeer) in de zogenoemde voortgangsrapportage (vgr) over het miljardenproject aan de Tweede Kamer weten. 

Twee jaar geleden stond de datum voor de invoering nog op eind 2011. Er zou dan begonnen worden met de heffing voor vrachtwagens. Begin dit jaar bleek deze planning echter niet haalbaar, waarop minister Eurlings nu uit gaat van een invoering die op zijn vroegst in september 2012 plaatsvindt mits er geen risico's zijn. Een meer realistische planning laat echter nog een andere datum zien: oktober 2014. 

Volgens een woordvoerder kosten juridische procedures met bedrijven over de aanbesteding van het systeem al zeker drie maanden. Ook het opstarten van de gesprekken met de geselecteerde bedrijven kostte meer tijd dan gepland. "Dat hoort bij het zorgvuldige proces dat we volgen. Aan de achterkant van de planning halen we de tijd in", aldus de woordvoerder.