VS en Cuba voeren hoog diplomatiek overleg

De Verenigde Staten en Cuba hebben voor het eerst sinds jaren gesprekken op hoog diplomatiek niveau gevoerd. Een diplomaat van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bezocht eerder deze maand het communistische eiland en sprak er onder meer met leden van de Cubaanse regering, bevestigde het ministerie in Washington gisterenavond.

De hoge diplomaat, Bisa Williams, sprak tijdens haar bezoek onder meer met de Cubaanse onderminister van Buitenlandse Zaken, Dagoberto Rodriguez. Williams was in Cuba om te praten over herstel van de postdienst tussen Cuba en de VS, maar is langer gebleven om ook over andere bilaterale zaken te praten. Waarover precies is niet bekend. Overigens ontmoette Williams ook dissidenten op Cuba.

Washington boycot het communistische Cuba al bijna een halve eeuw. Sinds het aantreden van de Amerikaanse president Barack Obama zijn de betrekkingen tussen de VS en Cuba wel wat verbeterd. Zo heeft hij het makkelijker gemaakt om naar Cuba te reizen en wordt er gepraat over herstel van de postdienst. Maar Obama verlengde onlangs wel het Amerikaanse handelsembargo tegen Cuba.
Submitter:  Bron: ANP