Cipier gekiekt in lingerie, ontslag dreigt

In de gevangenis van het Duitse Bielefeld is ophef ontstaan rond een bewaker. De bewaker kleedde zich in dameslingerie en poseerde hiermee in de bewuste gevangenis. De foto's plaatste hij vervolgens doodleuk op internet. De cipier loopt nu de kans voor dit geintje de zak te krijgen.

"De man heeft zichzelf blootgegeven, want de druk werd steeds groter", verklaart het hoofd van de gevangenis Bielefeld-Brackwede I, Robert Dammann. Tot voor kort was het moeilijk de bewuste bewaker te identificeren, omdat hij nog wel zo snugger was zijn hoofd eraf te knippen.

Op een van de foto's is de man te zien in een bustier, tangaslip en blauwe dameskousen. Hij poseert voor de gevangenistoren, op de achtergrond is de rest van het landschap en een bos te zien.

Het ministerie van Justitie in Düsseldorf neemt de zaak hoog op. Volgens hen haalt de cipier zijn hele beroepsgroep naar beneden. Bovendien is het het gevangenispersoneel verboden om camera's of mobiele telefoons mee naar binnen te nemen.

De vijftig jaar oude bewaker, die ook gewoon een gezin heeft, zit er mooi mee in zijn maag. Hij loopt de kans een berisping te krijgen of zelfs zijn baan kwijt te raken. Misschien dat het nog wel meevalt, aangezien de bewuste cipier al meer dan 25 jaar in de gevangenis werkt. Volgens zijn baas is het een eenmalige domme fout geweest en was het hem slechts te doen om de kick.

Benieuwd naar een bewaker in lingerie? Kijk hier voor de foto's!