Meisje (14) dood na kankervaccinatie

Een veertienjarig meisje is vandaag overleden, na een vaccinatie tegen het Humaan Papillomavirus (HPV) te hebben gekregen. Een aantal andere meisjes, die net als zij op een school in het Britse Coventry zaten, heeft last van bijwerking van de inenting.

Het meisje stortte ineens in nadat ze vandaag op school een inenting had gekregen tegen HPV. De vaccinatie maakte deel uit van een grootscheepse inentingscampagne om het aantal gevallen van baarmoederhalskanker terug te dringen. Het meisje werd direct afgevoerd naar het ziekenhuis, maar de artsen waren niet meer in staat het meisje te redden.

Drie klasgenoten van het meisje die vanmiddag ook waren ingeënt met Cervavix, zijn ziek geworden.  Zij hoefden gelukkig niet door het ziekenhuis te worden behandeld.

De rest van de vaccins is in beslaggenomen, opdat deze kunnen worden onderzocht. De dood van het meisje wordt beschouwd als het eerste sterfgeval naar aanleiding van het Britse vaccinatieprogramma dat deze maand is gestart. De ouders van het meisje zijn inmiddels geïnformeerd over haar dood. Ook de ouders van andere leerlingen zijn ingelicht.