Tv-kok Den Blijker en Crouwel uit elkaar

Na een samenwerking van zestien jaar hebben zakenpartners Herman den Blijker en David Crouwel besloten uit elkaar te gaan. Dat is volgens Crouwel overigens in goed overleg gegaan. "Het leek ons alletwee wel zinvol eens over de schutting te kijken. En ik ga wat dingen voor mezelf doen", aldus Crouwel maandag.

Beide heren hebben veel projecten in de horeca samen opgezet. Den Blijker gaat nu alleen door met restaurant De Engel en visrestaurant Las Palmas in Rotterdam en blijft zich toeleggen op cateraar Den Blijker Proof. Crouwel blijft zich bezighouden met consultancy-activiteiten en adviezen in de zakelijke horecamarkt.

Ook is hij van plan een keten van ‘afhaalkiprestaurantjes’ in Nederland op te zetten. "Het gaat om Portugese kip, halalgeslacht en op de barbecue geroosterd. Heerlijk!" De eerste vestigingen moeten komen in Den Haag, Delft, Gouda en Breda.

Crouwel: "Dan komt Herman straks bij mij een kippetje eten en ik bij hem een patatje. Want ik begrijp dat hij in Limburg een cafetaria start met topkok Hans van Wolde."


Tv-kok Den Blijker en Crouwel uit elkaar  (foto: DAG)