Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 8

Dit weekend werd de zevende speelronde gespeeld in de Eredivisie. RKC Waalwijk haalde eindelijk zijn eerste punten, en ook sc Heerenveen en FC Groningen wonnen weer eens.

Na zeven nederlagen op rij kon RKC Waalwijk eindelijk eens zegevieren. In eigen stadion werd Roda JC met 4-1 verslagen. De bezoekende ploeg kwam nog wel op voorsprong via Janssen in de zeventiende minuut. NAC-huurling Idabdelhay zorgde in de 31e minuut voor de gelijkmaker, waarna Benschop in de blessuretijd van de eerste helft de 2-1 maakte. In de tweede helft waren het Boerrigter en Benson, via een wonderschone krulbal in de kruising, die de zege veiligstelden voor RKC en zo de eerste punten van het seizoen pakten.

FC Utrecht is bezig aan een sterk seizoen. In zes wedstrijden won de ploeg vier keer, een keer verloor het van FC Twente, en speelde de club gelijk tegen VVV-Venlo. Gisteren werd er gewonnen van landskampioen AZ. Voor AZ betekende het de derde opeenvolgende nederlaag van de competitie. FC Utrecht kwam al na een klein kwartier op voorsprong via een kopbal van Keller, en gaf die voorsprong de rest van de wedstrijd niet meer uit handen. In de 94e minuut kwam AZ zelfs nog met tien man te staan nadat Poulsen zijn tweede gele kaart kreeg.

Na de nederlaag tegen PSV van vorige week heeft Feyenoord zich weer herpakt. In Breda werd NAC met 0-2 verslagen. Het ging echter niet van een leien dakje, Feyenoord stond lang onder druk en de beste kansen waren voor de thuisploeg. Na een 0-0 ruststand was het Slory die in de 64e minuut de bevrijdende treffer voor Feyenoord maakte. NAC ging fanatiek op zoek naar de gelijkmaker, maar onder andere Amoah schoot twee keer naast. In de 89e minuut kreeg Denny Landzaat zijn tweede gele kaart, waardoor NAC een overwicht had, maar Fer besliste in de 93e minuut de wedstrijd: 0-2.

De supporters van Feyenoord kwamen overigens pas na 37 minuten het stadion binnen. De reden hiervoor is dat de supporters van Feyenoord oorspronkelijk hadden besloten het duel te boycotten. In Breda is er tijdens een verbouwing een nieuwe uitvak gebouwd. De Feyenoordsupporters vonden dat er te weinig zicht was en besloten om te keren. Mario Been reageerde hierop met de mededeling dat er dan niet gevoetbald zou worden omdat Feyenoord wil voetballen voor zijn supporters. Na contact met de KNVB en de dreiging van een reglementaire verlies besloot Feyenoord alsnog aan de aftrap te verschijnen.