Voorverkoop Jackson-film van start

In het eerste uur van de voorverkoop voor de film This Is It, met de laatste beelden van zanger Michael Jackson, zijn 750 kaarten verkocht bij bioscoop Pathé Arena in Amsterdam. Dit maakte filmdistributeur Sony vandaag bekend.

Om 00.01 afgelopen nacht startte de verkoop van de kaarten. DJ Roberto Da Costa en choreograaf Roy Julen, beiden bekend van het televisieprogramma So You Think You Can Dance, entertainden het publiek in Jackson style. Michael Jackson's hits werden gedraaid in de lobby en bezoekers konden via een danswedstrijd kans maken op gratis kaarten.

De film draait vanaf 28 oktober twee weken lang in de Nederlandse bioscopen. Eerder deze week werd bekend dat die in meer dan vijftien wereldsteden tegelijkertijd in première gaat. This Is It biedt de fans en muziekliefhebbers een blik achter de schermen van de artiest, die tot kort voor zijn plotselinge dood aan het repeteren was voor zijn concertreeks in de O2 Arena in Londen. Het publiek ziet hoe de zanger zijn finaleshow creëert en perfectioneert.

De film is opgenomen in de periode april tot en met juni. De productie is een montage uit meer dan honderd uur aan opnames van de repetities in Los Angeles.

De popster overleed op 25 juni op 50-jarige leeftijd aan een hartstilstand.

Ik heb 5 kaarten besteld!  (foto: ANP)