Opruimen ravage treinen in volle gang

De opruimwerkzaamheden op het spoor bij Barendrecht zijn vandaag na de treinbotsing van donderdagavond in volle gang. Twee Leopardtanks van het leger moeten de restanten van de twee goederentreinen uit elkaar trekken. Dat hebben woordvoerders van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de politie zaterdag gezegd.

Aanvankelijk werd gedacht dat om tien uur met het karwei kon worden begonnen, maar dat lukte niet. De tweede en de derde prognose van respectievelijk 14.00 en 15.00 uur bleken ook niet haalbaar. Een vloeistoftank belemmert nog de toegang. Een hoogwerker moet die eerst weghalen. De verwachting is nu dat de Leopardtanks omstreek 17.00 uur aan de slag kunnen gaan. Ze zijn nodig omdat het uit elkaar halen van de brokstukken niet lukt met hoogwerkers.

De twee goederentreinen kwamen met elkaar in botsing onder een viaduct over de A15. De goederentrein van vervoerder ERS Railways is voor een groot deel total loss, drie wagons zijn vernield. De trein vervoerde consumentengoederen, zoals huishoudelijke apparaten. De andere, van vervoerder DB Schenker Rail, bestond uit tien tankwagons met nafta, een aardolie-derivaat. De wagons zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag leeggepompt.

Opruimen ravage treinen in volle gang  (foto: ANP)