Grote brand in Den Bosch

Op dit moment woedt er een grote brand bij Aqualife op de Rietveldenweg te 's-Hertogenbosch. Er zijn grote rookwolken te zien vanuit de omgeving. Aqualife is een bedrijf dat de aanleg van zwembaden, spa's, zwemspa's en sauna's verzorgt.

De eerste melding van de brand kwam vanmiddag rond 16.47 uur bij de brandweer binnen. Inmiddels heeft de brandweer opgeschaald naar een GRIP 1-situatie. Brandweerkorpsen vanuit de hele regio zijn naar de inmiddels grote brand opgeroepen. Onder meer de brandweer van 's-Hertogenbosch, Rosmalen, Oss, Veghel, Schaijk en Vlijmen is momenteel ter plaatse. De brandweer controleert of er stoffen zijn vrijgekomen die een direct gevaar voor de omgeving vormen.

Op het moment dat de brand uitbrak, waren er geen mensen in het complex aanwezig. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Het gebouw ligt op een industrieterrein in de wijk Rietvelden aan de A59. De rookwolken zijn tot in de wijde omtrek te zien. Op de brand is veel publiek afgekomen, dat door de politie op afstand wordt gehouden. Behalve brandweerwagens zijn er ook ambulances aanwezig. Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) meldt dat de A59 niet wordt afgesloten.

 
 
 
Foto's door: TripleM