Nederlandse en Belgische band in Colin McRae: DiRT 2

Colin McRae: Dirt 2 krijgt een klein Nederlands en Belgisch randje. De Nederlandse muziekgroep "De Staat" en de Belgische band "Triggerfinger" zijn namelijk te horen op de in-game soundtrack van de game. Dat maakten Codemasters en Excelsior Recordings vandaag bekend.

Volgens Mike Hendrixen, marketing manager van Codemasters, heeft de ontwikkelaar niet zomaar voor de beide bands uit de Benelux gekozen. Codemasters wil met de soundtrack "de festivalsfeer en het rock 'n roll-gevoel van het off-road racen benadrukken." Hendrixen: "We vinden het geweldig dat Excelsior, De Staat, Triggerfinger en hun management bereid waren om mee te werken aan de soundtrack en dat wij The Fantastic Journey of the Underground Man en First Taste hebben kunnen toevoegen aan de game. Het zijn geweldige nummers die laten horen dat bands uit de Benelux internationaal absoluut meetellen." De setlist bevat verder een keur aan internationale bands, waaronder The Prodigy, Bloc Party en Queens of the Stone Age.

De Staat komt ter gelegenheid van de release van Dirt 2 met een speciale versie van de videoclip van "The Fantastic Journey of the Underground Man".



En voor de liefhebbers ook nog even de UK TV commercial.