Firmware 3.0 laatste grote update 2009

De firmware update die dinsdag beschikbaar komt voor de PS3, is ook meteen de laatste grote firmware update van dit jaar. Dat zei PlayStation Network operations director Eric Lempel onlangs in antwoord op een vraag van G4TV.com. Letterlijk zei hij tegen G4TV: "{...} this is a big and significant update, so you would be correct to assume that [it's the last major update for 2009]," aldus Lempel.

Firmware 3.0 geeft het PS3 menu een flinke "makeover". Zo wordt ondermeer het het 'information board' aangepast, komen er 'premium avatars' en wordt het mogelijk bewegende achtergronden en thema's te gebruiken in het hoofdmenu.

Uitzending gemist?
Het feit dat dit de laatste grote update van dit jaar is, wil volgens Sony trouwens niet zeggen dat er helemaal geen updates meer komen. Maar die zullen dan veel minder groot en ingrijpend zijn. Alhoewel, Sony schijnt momenteel in gesprek te zijn met de NOS om te kijken of het bekende 'Uitzending gemist' ook kan worden ingezet op de PS3. Sony zou die mogelijkheid nog voor de kerst willen introduceren.

In de onderstaande video laat Eric Lempel zien wat er zoal nieuw is in firmware 3.0. Wij vragen ons intussen af: welke funcionaliteit zou jij graag nog op de PS3 zien?