Begin Fable 2: Knothole Island afgedwongen door hate mail

Voor mensen die Fable II nog willen gaan spelen of het einde van de game nog niet hebben bereikt een waarschuwing want dit bericht zal details bevatten van het einde van de game.

Velen van jullie zullen aan het einde van Fable II waarschijnlijk lang hebben moeten nadenken over de zware keuze die je moest maken. Je kreeg namelijk de keuze om je hond, met wie je vele avonturen had beleefd, op te offeren om de rest van de wereld te helpen. Deed je dit niet, dan had dat grote gevolgen voor alle andere mensen in de wereld.

Verrassend genoeg kreeg je in Knothole Island de mogelijkheid om je hond weer tot leven te wekken. Dit was in eerste instantie niet de bedoeling van Peter Molyneux, de bedenker en maker van Fable 2, maar had hij eigenlijk geen keuze. Veel fans waren namelijk boos over het einde van Fable 2 en vonden het belachelijk dat de hond moest sterven. Molyneux heeft zelfs bedreigingen ontvangen waarin fans hem dood wensten en waarin gevraagd werd om een patch om de hond weer tot leven te kunnen wekken.