Vecht met de kleine generaal in Napoleon: Total War

Twintig jaar lang was Napoleon Bonaparte veruit de machtigste man van Europa. Eerst als Eerste Consul en later als Keizer van Frankrijk strekte zijn rijk van Spanje tot Rusland. Op het hoogtepunt van zijn macht waren vrijwel alle Europese landen of vazalstaat of bondgenoot, alleen de balkanlanden, Sardinië, Sicilië en Engeland waren nog onafhankelijk. In 1814 moest hij gedwongen afstand doen van de troon nadat de geallieerden landen Parijs veroverd hadden en werd hij verbannen naar Elba. Maar Napoleon wist te ontsnappen en met steun van het volk en het leger Lodewijk XVIII van de troon te stoten. Hierop sloegen de Engelsen, Nederlanders en Pruisen de handen ineen en op 18 juni 1815 werd Napoleon definitief verslagen bij Waterloo.

Dankzij The Creative Assembly en SEGA kunnen we volgend jaar deze hele geschiedenis naspelen, want dan komt Napoleon: Total War op de markt. Dit nieuwste deel belooft trouw te blijven aan de bekende land- en zeegevechten die we kennen van Empire: Total War. Je zult kunnen spelen met de legers van Napoleon verdeeld over drie campagnes waarin hij Europa zijn wil oplegt, maar ook zijn tegenstanders kun je mee vechten.

“In Napoleon: Total War kruip je daadwerkelijk in de huid van Napoleon - je komt de problemen tegen die hij is tegengekomen, je wint de slagen die hij heeft gewonnen en je bouwt het rijk dat hij heeft gebouwd. Of meer dan dat”, aldus Mike Simpson, Creative Director van The Creative Assembly en de geestelijk vader achter de Total War-franchise. “In het spel kun je echter ook in de huid kruipen van zijn tegenstanders, zodat je de geschiedenis kunt herschrijven.”

Submitter: MP_40_fan