Sega tevreden over verkoopcijfers The Conduit

Er wordt veel geklaagd over het aanbod op de Wii, volgens "hardcore gamers" zijn er namelijk niet genoeg "echte games" op Nintendos console. Sega gaat daar al langer tegenin met House of the Dead, MadWorld en onlangs The Conduit. Hoewel de verkoopcijfers van de eerst genoemde titels niet om over naar huis te schrijven waren doet The Conduit het nu toch beter. Sega heeft 300.000 exemplaren verscheept, waarvan inmiddels de helft verkocht is en de game verkoopt nog steeds best redelijk. COO Mike Hayes is daar erg tevreden mee, de Wii-markt zit namelijk in een dip en een constante verkoop is dan altijd goed.

"We actually regard The Conduit as a success," zei Hayes in een gesprek met Wired, "We shipped 300,000 units, sold through half of those and now it’s at the point where it’s selling consistently at a time when Wii sales are generally depressed in the marketplace."

Volgens Hayes is het niet echt een probleem als een game geen miljoenen verkoopt op de Wii. De ontwikkelingskosten liggen vele malen lager dan op de Xbox 360 of PlayStation 3 waardoor je als ontwikkelaar meer risico kunt nemen en ook minder hoeft te verkopen. De markt voor shooters mag dan een niche zijn, door de enorme omvang van de Wii installed base is een niche nog steeds genoeg voor succes.


Met 150k verkochte exemplaren een succes