Nieuw leven voor Military Madness

De ietwat oudere strategy-games liefhebbers onder u herinneren zich wellicht nog het legendarische 'Military Madness' op dat niet kapot te krijgen machientje genaamd de TurboGrafx-16. Welnu, er is goed nieuws: Er komt een remake van deze 'Turn based' strategy game; het geheel geverherbouwde 'Military Madness: Nectaris.' (Nectaris was destijd de Japanse titel van de game)




De game wordt momenteel ontwikkeld door Backbone Entertainment en ziet er veelbelovend uit. De game is 'essentially a remake' van het origineel uit 1989, maar dan met nieuwe graphics en verbeterde AI. Military Madness: Nectaris krijgt een singleplayer campagne met 32 levels en een multi-player gedeelte waar 4 spelers elkaar van 10 verschillende mappen af kunnen vegen. Als speler heb je de beschikking over 20 verschillende soorten units, waarmee je je eigen peletons samenstelt. Ieder soort unit heeft zijn specifieke voor- en nadelen. Hetgeen weer nauw samenhangt met de verschillende typen terrein die in het spel voorkomen. Of om het met de woorden van Backbone te zeggen: "knowing the terrain is just as important as knowing your troops."




Het verhaal achter MM is hetzelfde gebleven: buitenaardse wezens bedreigen de aarde en dienen te worden bestreden. Het slagveld bevindt zich op de maan, waar volop ruimte is om je tegenstanders naar Kingdom Come te blazen.

De game concentreert zich volgens de makers volledig op tactiek en actie. Dat wil zeggen: geen geneuzel met 'economische systemen', geld sparen, fabriekjes openen, legers opbouwen. No sir! This is all about "decisive military action!" Geen woorden maar kogels! Fabrieken bouw je niet, die verover je en gebruik je voor het maken van nieuwe units of het herstellen van je eigen leger. Want wat in Military Madness eenmaal dood is, blijft dood.




Military Madness: Nectaris zou nog voor het eind van de zomer uit moeten komen op PSN, XBox live arcade en Wiiware.