Chris Morgan gaat schrijven voor The Wheel of Time

Ontwikkelaar Red Eagle Games heeft bekend gemaakt dat Hollywoodschrijver Chris Morgan zich zal gaan buigen over het verhaal achter de game The Wheel of Time, gebaseerd op de gelijknamige boeken. Morgen schreef eerder voor films als The Fast and the Furious: Tokyo Drift, Fast & Furious en Wanted en heeft dus zeker ervaring met actie en spektakel. Daarnaast werkt hij momenteel mee aan de gamefilm Gears of War en de samuraifilm 47 Ronin.

Red Eagle heeft grootse plannen met de Wheel of Time-licentie die het bedrijf vorig jaar verkreeg. Zo zal de filmstudio van het bedrijf zich gaan richten op een Hollywoodproductie van het eerste boek: Eye of the World. Deze film wordt gefinancierd door Universal Pictures. Daarnaast zal er een lading games uitkomen voor consoles, handhelds en PC, welke uitgegeven zullen worden door Electronic Arts. Red Eagle hoopt daarnaast ook nog een MMORPG te kunnen lanceren rond de wereld van Robert Jordan.

De timing van Red Eagle is erg goed, want de serie moet binnenkort ook in boekvorm tot een einde gaan komen. Hoewel schrijver Robert Jordan twee jaar terug in september overleed zal zijn werk afgemaakt worden door Brandon Sanderson. In november van dit jaar moet het eerste van de laatste drie delen op de markt verschijnen onder de naam The Gathering Storm, waarna in november 2010 ook Shifting Winds en in november 2011 Tarmon Gai'don op de markt moeten komen, al is daar nog weinig zeker over.