Gerucht: Meisje zoekt oma in Lucidity

LucasArts was vroeger zeer bekend vanwege de vele adventures die ze produceerden, zoals bijvoorbeeld Monkey Island, Indiana Jones, Sam&Max en The Dig. Helaas besloot men op een gegeven moment dat adventures niet langer winstgevend waren en dat de Star Wars-licentie veel interessanter was.

Recent is er echter een ware opleving gaande met onder andere het uitlenen van de Monkey Island-licentie aan TellTale Games voor het maken van Tales of Monkey Island en de vrijwel gelijktijdige release van de remake van Secret of Monkey Island Special Edition via Steam alsmede een hele stapel andere oude adventures.

Nu schijnt LucasArts te werken aan een geheel nieuwe adventure, genaamd Lucidity. Dit moet een side-scrolling puzzeladventure worden waarin je niet de hoofdpersoon, het meisje Sofi, zelf bestuurt maar voorwerpen in haar omgeving. Hiermee kan zij dan obstakels overwinnen in haar zoektocht naar oma. Het spel zou op Xbox Live Arcade uit moeten komen. Een Spaanse blogger beweert nu het eerste screenshot van het spel te hebben. Of dit echt is, of een eigen maaksel van de Spanjaard valt nog te bezien, want LucasArts heeft nog niets bevestigd of ontkend.