Ontmoet Godric of Glastonbury, de hoofdpersoon van Hellion

De Poolse ontwikkelstudio Flying Fish Works werkt momenteel aan de actiegame Hellion: Mystery of the Inquisition en het leek ze nu wel een goed moment om ons voor te stellen aan de hoofdpersoon van de game Godric of Glastonbury. Godric is een Europese zwaardvechter die veel waarde hecht aan eer en toewijding aan de de katholieke kerk.

De tragiek van Godrics levensverhaal begint in zijn vroege jeugd. Door een gruwelijk incident besluit hij om een specialist in zwaardvechten te worden. Vol woede en verdriet verlaat hij zijn thuisland om zich te wreken. Tijdens zijn rondreis komt hij in contact met Dominicanen, een kloosterorde die mensen bekeerden tot het Christelijk geloof. Dankzij de Dominicanen krijgt Godric kennis van het spirituele en leert hij truukjes als geestuitdrijvingen. Niet lang stelt de Paus de Dominicanen aan het hoofd van zijn Inquisitie en Godric is een ridder in die orde.


Hellion neemt ons mee naar de 13e eeuw, naar de tijd van de oprichting van de Pauselijke Inquisitie. Als soldaat van deze rechtbank is het je taak om ketters te bestrijden, exorcismes uit te voeren en demonen te bevechten. Je zult tot de ontdekking komen dat de apocalypse nabij is en je zult met al je krachten moeten strijden om dit te voorkomen en het mysterie achter de inquisitie te achterhalen.