[Update] D&D Online wordt gratis en krijgt een nieuwe naam

Update 10:10

Afgaand op de informatie van de officiele website, blijkt dat er toch aanzienlijke beperkingen zijn voor spelers die geen maandelijkse bijdrage betalen. Zo krijgen zij niet de beschikking over alle classes en races en kunnen zij mogelijk toch niet overal heen in de wereld van DDO.

Originele bericht:
Vanaf vandaag is in Amerika de beta begonnen voor Dungeons & Dragons Online: Eberron Unlimited. De naamsverandering brengt een verhoogde level cap met zich mee en daarnaast nog een hoop toegevoegde content. DDO: Eberron Unlimited staat gepland voor een release in de zomer.

Interessanter is dat Turbine heeft besloten om het bij de doorstart van DDO over een andere boeg te gooien met de subscriptiekosten. De maandelijkse betaling zal met de release van Eberron Unlimited optioneel worden. Huidige spelers kunnen hun spel gratis upgraden, nieuwe spelers kunnen de volledige versie van DDO: Unlimited downloaden. Turbine wil met dit nieuwe betalingssysteem de nadruk leggen op microtransacties in de vorm van items, huurlingen, etc.

Huidige spelers van het spel hebben de optie om hun abonnement door te laten lopen, in ruil voor een VIP-status. Daarmee ontvangen zij prioriteit bij de toegang tot servers, maandelijkse credits om items mee te kopen en meer van dat soort extra's. Spelers die niet langer of nooit hebben willen betalen voor DDO kunnen met Eberron Unlimited toch prima uit de voeten; zij zullen niet gehinderd worden door restricties op de level cap en toegang tot gebieden vanwege het ontbreken van een VIP-status.