[E3 '09] Meer dan 30 miljoen Xbox 360s verkocht

Microsoft brengt vandaag het nieuws naar buiten dat er inmiddels 30 miljoen Xbox 360s verkocht zijn en er meer dan 20 miljoen actieve gebruikers zijn op Xbox Live. Prachtige cijfers natuurlijk en je kunt er vergif op innemen dat Microsoft deze getallen vaak terug zal laten komen tijdens de E3, maar er is meer waar dat vandaag kwam!

In hetzelfde persbericht staat namelijk ook wat over de verkopen in vergelijking met vorig jaar. 2008 was al een record-jaar voor gameconsoles, Microsoft doet het voorlopig in 2009 alleen nog maar beter: in vergelijking met vorig jaar zijn er nu 28% meer systemen verkocht, de grootste groei van alle console-fabrikanten. In totaal is er nu $ 14,5 miljard omgezet in Xbox 360-produten in de VS, waarbij er $ 5,9 miljard aan 3rd-party games is besteed. Vooral voor de 3rd-party uitgevers is dit leuk nieuws, want die $ 5,9 miljard is meer dan de 3rd-party verkopen van de concurenten bij elkaar opgeteld!

Daarnaast heeft Microsoft nog wat leuke cijfers over het Xbox Live-gebruik sinds in november de New Xbox Experience gelanceerd werd: sindsdien is het aantal nieuwe gebruikers met 136% gestegen, is het aantal film- en TV-downloads verdubbeld en is er een 70% stijging in DLC- en Xbox Live Arcade-aankopen.