Resident Evil 5 5 miljoen keer over de toonbank

Capcom heeft tijdens de Reuters Global Technology Summit in Tokyo aangegeven dat Resident Evil 5 hun geen windeieren legt. De game, die in maart uitkwam, verkocht voor het einde van de maand 4,4 miljoen exemplaren wereldwijd. In april zijn er ongeveer 570.000 exemplaren over de toonbank gegaan, de sales van mei zijn helaas nog niet bekend. Capcom verwacht zelf ook nog tussen de 400.000 en 500.000 exemplaren te verkopen voor het einde van het fiscale jaar (31 maart 2010).

Opvallend is het grote verschil in verkopen tussen de releasemaand en een maand later, maar blijkbaar is dit normaal bij hardcore-spellen als Resident Evil. De echte fans kopen het spel direct als het uit is, overige gamers zijn vaak minder geinteresseerd en zorgen dan gedurende de volgende maanden voor een kleine stroom verkopen.

Mede dankzij het succes van Resident Evil 5, en niet te vergeten Street Fighter 4, kon Capcom het financiële jaar afsluiten met een groei van 11% in operationele winst. Voor komend jaar verwacht Capcom een groei in operationele winst van 6%, waarmee deze op 15,5 miljard yen zou komen te staan (omgerekend $ 164 miljoen of € 116 miljoen).