Ghostbusters krijgt toch multiplatformrelease in de VS

Gisteren wisten we jullie te melden dat Sony de nieuwe Ghostbusters voor de Playstation 2, Playstation 3 en PSP uit ging geven, wat er toe zou leiden dat de game eerder voor deze platformen op de markt zou zijn dan voor de DS, Wii en Xbox 360. Dit met veel reacties tot gevolg. Toch zit er nog een staartje aan het verhaal want blijkbaar geldt dit alleen voor Europa.

Atari heeft namelijk laten weten dat de game nog steeds een multiplatformrelease zal krijgen in de Verenigde Staten op 16 juni. Voor Europa zal de release van de Playstation 2, Playstation 3 en PSP versie op 19 juni plaatsvinden. Voor de andere versies is nog geen releasedatum bekend, maar die zullen ergens dit najaar verschijnen. Als reden voor deze splitsing geeft Atari CEO Jim Wilson de volgende verklaring:

Ghostbusters: The Video Game is one of our most significant worldwide releases this summer. Through Atari's North America publishing business and alongside our partners at Sony Computer Entertainment Europe, we have a strategically diversified approach to maximize a title of this magnitude on a global basis