Rockstar wil karma introduceren in Grand Theft Auto?

Voordat er een game gemaakt wordt, is het voor developers handig om te weten wat de consument wil. Je kunt hele mooie ideeën hebben maar als de consument het niet koopt heb je er helemaal niets aan. Dit is de reden dat ontwikkelaars vaak een consumentenonderzoek doet waarbij ze aan de consument vragen wat ze graag willen zien. Zo ook Rockstar die een interessante vraag stelde in een enquête.

De vraag was als volgt:

Do you think the Grand Theft Auto series would benefit from having a karma system or good vs. evil actions mechanism that allowed you to choose you overall path by doing good or bad actions, where those actions have a cumulative impact on how the game unfolds?

Oftewel, zou je het tof vinden als in toekomstige GTA's een karma-systeem verwerkt zit waardoor je speelstijl invloed krijgt op het verloop van de game? Dit systeem heeft in talloze games al bewezen dat het goed te doen is en vaak een extra dimensie aan de game geeft. Of Rockstar dit echt in Grand Theft Auto 5 gaat verwerken is natuurlijk de vraag maar ze denken er in ieder geval over na.



Karma is a Bitch!